Zeilen

Zeezeilen in Griekenland:

Leren zeilen, meezeilen of zelf zeilen…

Gentlemen's Cruise 2014

Alleen of in een groep, samen single of met je gezin: met een zeilvakantie beleef je Griekenland op een heel unieke manier. Je komt met je zeilboot op plekken waar je als landrot nooit zult komen. En zeezeilen geeft bovendien het heerlijke gevoel van vrijheid en ontspanning. Lees onze tips voor je mooiste zeilvakantie in Griekenland!

Flottielje zeilen

Santorini Sunset

Zeilen op een traditioneel Grieks zeilschip, catamaran, bareboat of een andere zeilboot: alles kan. Vaar mee met de zon, de zee en de wind en maak zo je eigen route langs eilanden met elk een eigen sfeer. Je kunt je eigen boot huren en vervolgens je eigen weg kiezen, je kan ook meezeilen, zodat ervaring niet nodig is. Flottieljezeilen is de perfecte balans tussen samen zeilen en toch je eigen gang gaan. Je huurt zelfstandig een boot en vaart samen met een aantal andere zeiljachten dezelfde route. Zo vertrek je vanuit dezelfde haven en ontmoet je elkaar weer in de volgende haven, waar je ’s avonds aan tafel je zeilervaringen kunt delen.

Amorgos

Zeilspecialist Amorgos biedt je zeezeil cursussen en actieve zeilvakanties aan in de Saronische en Argolische Golf. Deze liggen ten oosten van de Peloponnessos en ten westen van de Cycladen. Je doet negen eilanden aan, waaronder Aegina, Poros, Hydra en Spetses.
De mogelijkheden bij Amorgos zijn verder heel divers:
– Groepsreizen (meezeilen of zeilcursussen) vanuit Athene in de Saronische Golf, vanuit Lefkas of de Cycladen
– Flottielje zeilen vanuit Athene in de Saronische Golf, Lefkas of Corfu
– Gezinsreizen (Family Sailing) vanuit Athene (Saronische Golf) of Lefkas (Kefalonia, Ithaka en Meganissi)
– Singlereizen vanuit Athene (Saronische Golf) of Lefkas
– Zeiljacht huren (met name Athene/Saronische golf en Lefkas)

Dus wil je zelf zeilen, leren zeilen of meezeilen: kies je eigen zeilvakantie. Klik hier voor meer informatie.

Zeilvakantie Griekenland

Op zeilavontuur met Eliza was Here

Ook reisorganisatie Eliza was Here biedt vanaf nu zeilvakanties aan. Met als vertrekhaven het eiland Lefkas kan je kiezen voor een zeilvakantie met of zonder schipper. Geniet van de mooiste eilanden in de Ionische Zee en stippel je eigen route uit. Creëer zo je eigen avontuur, bezoek natuurgebieden waar je anders nooit zou komen, geniet van de mooiste zandstranden, slaap onder de sterrenhemel en beleef een zeilvakantie om nooit te vergeten. Meer informatie vind je op de website van Eliza was Here…

Single zeezeilen

Zeilen is de manier om mensen te ontmoeten en dus ideaal voor single vakanties. Ook daarvoor kan je terecht bij Amorgos (zie hierboven).

Windkracht en meltemi

η σημαία ελληνική: greek flag (γαλανόλευκη : blue white)

Wanneer kun je het beste zeilen en waar heb je de beste wind? Vragen die je je bij een georganiseerde zeilvakantie niet hoeft te stellen. Kies je zelf het ruime sop, bedenk dan dat de wind sterk wisselt per seizoen en per regio. In de Saronische Golf waait het het hele jaar door een windkracht 3 tot vier. In de middag gaat de wind vaak een paar uur liggen. In de Ionische zee begint de dag vaak met windkracht 3 en in de middag kan dit aantrekken tot wel 5 of 6 Beaufort. Op de Cycladen waait tijdens de zomermaanden (juli-september) de meltemi, een stevige, warme noordenwind die wel kan oplopen tot windkracht 8.

Meer vakanties

Wil je op vakantie in Griekenland? Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Voorproefje? Bekijk dan deze video…

Zeilvakanties en zeilcursussen