Kos

Vakantie op Kos:

Een eiland om te zonnen én te fietsen!

Onze KOS TOP 5 vakantie aanbieders:

Op welk eiland kun je lekker bewegen en bruin worden tegelijk? Op Kos! Dit Griekse eiland heeft niet alleen een heerlijk klimaat, het is ook hét fietseiland van Griekenland. Het grootste deel van Kos is namelijk vlak, zodat je er heerlijk kunt rondfietsen. Met de Griekse zon aan de hemel en je voeten op de pedalen geniet je zo met volle teugen van het echte Griekenland. Op internet vind je veel fietsroutes op het eiland. Er zijn zelfs echte fietspaden en uiteraard kun je de fietsen overal huren. Dus wil je binnenkort lekker luieren én volop bewegen? Kies dan voor een last-minute vakantie naar Kos.

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

Populaire bestemming

Zoek je Griekse dorpjes waar de tijd echt stil is blijven staan, dan is Kos niet de meest voor de hand liggende bestemming. Maar als je van heerlijke stranden, mooie architectuur, prachtige kastelen en schitterende natuur houdt, is Kos een uitstekend reisdoel. In het hoogseizoen kan het er wel druk zijn: het eiland is ook onder Nederlanders een populaire bestemming en het toerisme neemt ieder jaar toe. Maar net als voor veel andere Griekse eilanden geldt ook op Kos dat het toerisme geconcentreerd is in de badplaatsen en de bruisende hoofdstad, zodat je in het binnenland nog de authentieke Griekse sfeer kunt proeven.

Meer vakantietips Kos:

De hoofdstad zelf heeft veel te bieden: het Johannieterkasteel, bloemrijke parken, gezellige winkelstraatjes, talrijke monumenten en zandstranden. En ben je de drukte even beu, dan pak je gewoon de fiets! Een leuke tip voor een bezoek aan het binnenland zijn de vijf Asfendiou-dorpen. Lagoudi, Zia, Asomatos, Evangelistria en Agios Dimitrios zijn stuk voor stuk schilderachtige dorpjes tegen de beboste hellingen van de berg Dikaios. Je vindt er prachtige basilieken en een traditionele sfeer.

89 Kos 027

10 x leuk om te doen op Kos:

– Fietsen! Kos is een ideaal eiland voor mooie fietstochten

– Dwaal rond in Kos-Stad en bezoek de Johannietersburcht

– Bezoek het verborgen dorpje Zia, waar je de lekkerste honing kunt krijgen en lekker kunt lunchen op het dorpspleintje

– Dompel onder in de helende warmwaterbron van Therma, direct aan de verfrissende zee

– Relax op het langgerekte zandstrand van Tigaki

– Bezoek de archeologische opgravingen van Asklepieion, net buiten Kos-Stad

– Rust uit op het stand van Agios Stefanos, met het fotogenieke uitzicht op het eilandje Agios Nikolaos

– Maak een boottocht naar het eiland Kalymnos of naar het Turkse Bodrum

– Bezoek het oude dorp Pyli, waar je gezellig kunt eten en drinken in één van de restaurantjes en waar je ruïnes van een middeleeuws kasteel vindt

– Ga met de boot naar het kleine visserseiland Pserimos met een mooi strand en waar je uiteraard de lekkerste vis kunt eten!

Combinaties vanuit Kos:

Je kan Kos trouwens ook heel goed combineren met het nabij gelegen eiland Kalymnos of Patmos. Als je naar Kalymnos gaat, vlieg je sowieso op Kos, dus een combinatie is gemakkelijk gemaakt. Na een weekje fietsen op Kos is Kalymnos bovendien een heerlijk eiland om verder uit te rusten. Blijf je op Kos, kan je ook een excursie naar dit sponzeneiland boeken. Net als trouwens naar Rhodos, het vulkaaneiland Nissyros en het Turkse Bodrum.

Reisaanbod:

Wil je naar Kos op vakantie? Check bovenaan deze pagina onze top 5 van aanbieders. Reisorganisatie TUI bied je misschien wel het grootste en meest veelzijdige aanbod vakanties naar Kos.

Onze KOS TOP 5 vakantie aanbieders: