Skiathos

Skiathos: witte stranden, groene bossen

Farewell to Skiathos 2

Het eiland Skiathos is een mooi eiland met dichte pijnboombossen, prachtige witte stranden, een schilderachtig hoofdstadje en alle ingredi├źnten voor een romantische vakantie…

Geliefd eiland

Cat on the terrace

Samen met Skopelos, Alonissos en Skyros maakt het eiland Skiathos deel uit van de Sporaden, de eilandengroep ten oosten van de Pilion. Skiathos is een geliefd vakantie-eiland, vooral bij de Grieken. Het heeft goede bootverbindingen met het vasteland en ook een eigen vliegveld, waar je rechtstreeks vanuit Nederland naar toe kunt vliegen. De lange witte stranden, de groene bossen en helderblauwe zee vormen met elkaar een mooi plaatje. Het eiland is ook erg geschikt voor het maken van wandelingen door de natuur.

Skiathos Stad

Skiathos

Op het zuidoostelijk deel van het eiland vind je Skiathos Stad (ook Chora genoermd), het hoofdstadje. Het is gebouwd op twee heuvels en kijkt uit op de windstille baai en haven. Het is een schilderachtig stadje, waar je kunt slenteren door de straatjes en steegjes, waar je goed kunt winkelen en waar je vanaf een terrasje de drukte in de haven kunt bekijken. Het schiereiland Bourtzi verdeelt de haven in twee delen. Hier vind je een Grieks caf├ę en een openluchttheater. Het schiereilandje vol pijnbomen biedt je bovendien prachtige uitzichten!

Mooie stranden

Skiathos

Lange, witte stranden nodigen je uit om te relaxen. Het Koukounaries strand is het bekendste en wordt gezien als het meest oorspronkelijke natuurlijke strand van de Middellandse Zee. Het heeft de vorm van een hoefijzer, met kristalhelder water, goudgeel zand en je vindt hier talloze taverna’s en accomodaties. Aanrader voor iedereen die tijdens de vakantie lekker languit wil genieten!

Lalaria

Lalaria is een bijzondere plek op de noordoost punt van het eiland. Je kunt er alleen per boot komen, vanuit Skiathos Stad. Witte kliffen rijzen op uit de azuurblauwe zee. Een gat in een rots vormt een soort natuurlijke doorgang voor boten. En bezoek ook vooral de mooie grotten in dit gebied!

Skiathos combineren

Skiathos is goed te combineren met een bezoek aan de Pilion. De eilanden Skiathos, Skopelos en Alonissos liggen op een rij en op korte afstand van elkaar. Ideaal om met elkaar te combineren dus. Wil je naar Skiathos op vakantie? Er zijn enkele Nederlandse reisorganisaties die hier vakanties aanbieden. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Meer zien van Skiathos? Bekijk dan dit filmpje: