Rhodos

Alle ruimte voor rustzoekers op Rhodos

Rhodos

Bij het horen van de naam Rhodos denken veel mensen direct aan overvolle stranden waar je struikelt over de Nederlanders. Het is waar dat Rhodos na Kreta en Kos de meest populaire bestemming in Griekenland is. Vooral in Trianda, Ixia en Rhodos-stad zal je al snel veel landgenoten tegenkomen. Maar ook rustzoekers komen op Rhodos volop aan hun trekken. Zo kun je er prachtig wandelen…

Onze Rhodos vakantie TOP 5:

Rhodos behoort tot de eilandengroep Dodokanesos in de Zuid-Egeïsche Zee. De afstand naar het Turkse vasteland is maar 20 kilometer en doordat de zon hier bijna iedere dag schijnt, wordt Rhodos ook wel het zonne-eiland genoemd.

Rhodos

Rhodos-stad is de belangrijkste plaats op het eiland en vind je in het noorden. De stad kent een modern en een oud deel. De oorspronkelijke kern van deze oude stad is omgeven door Middeleeuwse muren. De historische haven en het grote paleis en tal van opgravingen, ruïnes, poorten, minaretten en paleizen zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Rhodos-stad. Je kunt er uiteraard ook goed winkelen en ’s avonds laat is het er gezellig druk. De stad heeft bovendien een lang en breed zandstrand. Maar daar kan het flink druk zijn!

Vakantie Rhodos

Naar het zuiden

Zoek je meer rust, verlaat je deze hoofstad en ga je bijvoorbeeld naar het zuiden. Daar vind je de meest prachtige stranden. Het uitzicht is er overweldigend. En als je de bossen in gaat, heb je goede kans zomaar een verborgen watervalletjes tegen te komen. Bezoek ook Prasonissi, eigenlijk een schiereiland op de grens tussen de Egeïsche en Middellandse Zee. Het is met een zandbank met het eiland verbonden. Aan de ene kant kun je heerlijk badderen in rustig water, aan de andere kant genieten surfers van de hoge golven.

Vlindervallei

Eén van de bekendste plekken op het eiland is de vlindervallei. Het massatoerisme heeft veel van de honderdduizenden vlinders inmiddels uit de vallei verjaagd, maar de amberbomen in dit beboste beekdal trekt nog steeds de gestippelde harlekijn aan. Als deze vlinder stil zit, is hij zwart met gele strepen, maar zodra hij wegfladdert, kleurt hij rood. Een wandeling door deze vallei is een must en als je ’s ochtends vroeg vertrekt, is het er meestal nog heerlijk rustig.

Een ander natuurgebied op Rhodos wordt ‘de zeven bronnen’ genoemd (‘Efta Piges’) en vind je bij het dorp Kolymbia. Dit gebied heeft veel weg van de vlindervallei, maar een ondergrondse gang maakt een wandeling door dit gebied extra spannend. Bovendien wordt dit gebied door relatief meer Grieken bezocht, die hier graag picknicken in de natuur.

Wandelen op Rhodos

Dat Rhodos een eiland is waar je eindeloos kunt wandelen, hebben ook de schrijvers van het boek Wandelen op Rhodos goed begrepen. In bijna honderd pagina’s en voorzien van talloze kleurenfoto’s beschrijven zij twintig wandelingen, van net 4 km tot 22 km, van een wandeling door een vruchtbare vallei vol fruit, noten en olijven tot een pittige klim met wonderschone uitzichten, van een kloof vol bloeiende oleanders tot een stille tocht naar het dal van de zeven bronnen. De routes zijn helder beschreven en voor de liefhebbers zijn per tocht ook enkele GPS-coördinaten vermeld. 

Meer moois op Rhodos

Natuurlijk heeft Rhodos nog veel meer te bieden. Van mooie dorpjes en steden, tot karakteristieke kloosters en sfeervolle vergezichten. Een ideaal eiland dus voor liefhebbers van de zon en het toeristische nachtleven, maar beslist ook voor mensen met oog voor natuur en cultuur!

Onze geheime tip

Onze geheime tip voor een bijzondere vakantie op Rhodos: kijk eens bij de enige reisaanbieder die rechtsaf slaat waar anderen naar links gaan en maak een keuze uit de mooiste plekjes op dit eiland. Ontdek ‘het geheim van de Sultan’, geniet van het zeezicht van Auberge Kalopetri of wandel vanaf je eigen terras door de olijfboomgaard naar de zee. Het kan allemaal met de bijzondere accomodaties van Eliza was Here.

Vakantie Rhodos

Onze Rhodos vakantie TOP 5:

Meer zien van Rhodos? Bekijk dan dit filmpje: