Lefkas

Lefkas: eiland met vele gezichten

Beach at Kalamitsi

Het eiland Lefkas in Griekenland is een bijzonder eiland: het is met een smalle landtong verbonden met het Griekse vasteland. Je vindt er kristalhelder water, witte krijtrotsen en groene bossen. Je hebt er alle toeristische voorzieningen, maar tegelijkertijd ook verscholen bergdorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Smalle, steile straatjes slingeren hier tussen de huizen door: Lefkas is een belevenis!

Onze Lefkas vakantie TOP 5:

Vassilikí en Nidri

Met een lengte van ongeveer 40 km en een breedte van hooguit 15 km is Lefkas niet heel groot. Aan de oostkant vind je vooral kiezelstranden, waar de bomen vaak tot aan het strand reiken en zo voor de nodige schaduw zorgen. Hier vind je ook de havenplaatsjes Lygiá en Nikiána en iets verder naar het zuiden het plaatsje Nídri. Vanaf dit dorp kun je mooie wandelingen maken naar de kloof en de watervallen, die 4 km verderop liggen. Het dorpje Vassilikí heeft een natuurlijke haven, waardoor hier altijd veel bedrijvigheid is. Het is een paradijs voor surfers en zeilers. Bootjes brengen je van hieruit naar de mooiste stranden, zoals het Agiofili strand en het strand van Porto Katsiki.

Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.

Het strand van Porto Katsiki

Porto Katsiki, Lefkada

Volgens velen is Porto Katsiki één van de mooiste stranden van Griekenland, en als je de foto hierboven bekijkt, geef je ze vast geen ongelijk. Vanaf de klif aan de zuidkant heb je een schitterend uitzicht over de baai. Je kunt vervolgens langs een lange trap afdalen naar het strand. De witte kiezels kleuren de zee turquoise en als je eenmaal je plekje hebt ingenomen, kunt je een heerlijke duik nemen in het heldere water…

Op vakantie naar Griekenland met Sunweb

10 x leuk om te doen op Lefkas:

– Ga lekker languit op het langgerekte zandstrand van Vasiliki

– Geniet van de schilderachtige baai en het haventje van Sivota

– Proef de lokale wijnen in het wijnhuis Lefkas Earth

– Winkel in het gezellige centrum van Lefkas Stad

– Maak een boottocht naar Megasini en kijk onderweg uit naar dolfijnen

– Rust uit op het schitterende strand van Porto Katsiki

– Bezoek de watervallen in de groene omgeving van Nidri

– Slenter door het traditionele bergdorp Poros en geniet van het fraaie uitzicht

– Breng een bezoek aan het gezellige dorpje Agios Nikitas

– Daal 350 treden af en geniet van een dagje op het mooie strand Emegni

Reisaanbod:

Wil je naar Lefkas op vakantie? Onze aanrader is Ross Holidays met de mooiste bestemmingen op dit veelzijdige eiland. Ook Eliza was Here selecteerde dit jaar de meest bijzondere plekjes op Lefkas. En misschien wel het meest veelzijdige aanbod vakanties naar Lefkas in Griekenland vind je bij TUI. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

Onze Lefkas vakantie TOP 5: