Kythira

Vakantie naar Kythira:

Mooie natuur, aardige mensen

Diakofti
Op vakantie naar Griekenland met Sunweb
vakantie Kythira

Het Griekse eiland Kythira is een veelzijdig eiland. In het Noorden van het eiland vind je prachtige natuur. Talrijke waterbronnen zorgen hier voor veel groen en een weelderige begroeiing. Vlakbij het dorpje Milopotamos vind je zelfs een prachtige waterval. Een korte wandeling vanuit het dorp brengt je op deze mooie plek. Het plaatsje Agia Pelagia is een gezellig dorp aan zee, waar je veel restaurantjes vindt en waar je zelfs aan een tafeltje op het strand kunt genieten van het zeezicht.

Vervolgens, verder naar het zuiden, wordt het landschap ruiger. En helemaal in het zuiden vind je de schilderachtige hoofdstad Chora. Aan de voet van dit stadje ligt ook de prachtige baai van Kapsali.

Als je met een huurauto over Kýthira rijdt, verbaas je je over de namen van de zestig dorpjes die het eiland telt. Deze piepkleine dorpjes hebben onmogelijke namen als Trifilliánika, Kontolianika, Friligianika en Pitsinianika. Probeer ze vooral niet te onthouden! Een plaatsnaam die je níet mag vergeten is die van Potamós. Daar is iedere zondag de boerenmarkt. Deze markt is een echte ontmoetingsplek. Je komt er veel vaste eilandbewoners tegen. Kýthira is al met al een bestemming voor de liefhebbers van het echte Griekenland. Bekijk hier ons overzicht van alle bestemmingen.

Platia Ammos

10 x leuk om te doen op Kythira:

– Bezoek de prachtige waterval bij Milopotamos

– Struin door het schilderachtige hoofdstadje Chora

– Relax op het schitterende strand van Kaladi

– Ervaar de rust in en om het klooster Myrtidiotissa in Kalokairines

– Dwaal rond in het imposante Arkádi klooster

– Breng een bezoek aan de grot van Agia Sophia

– Ontdek de geschiedenis in het archeologische museum van Chora

– Bekijk de mooiste zonsondergang vanaf het klooster van Agia Elesa

– Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf het Kastro van Chora

– Beleef de wekelijkse boerenmarkt van Potamos

Reisaanbod:

Griekenland specialist Ross Holidays brengt je exclusief naar de mooiste bestemmingen op het eiland Kythira. Deze Nederlandse reisaanbieder biedt kleinschalige accommodaties voor een onvergetelijke vakantie. Aanrader!

Vroegboekactie Ross Holidays

Voorproefje van Kythira? Bekijk dan dit filmpje…