Ithaki

Itháki (of Itháka):
stilte, schoonheid en romantiek

vathy
vakantie Ithaki

Het Griekse eiland Itháki (ook wel Itháka genoemd) ligt in de Ionische Zee en heeft een oppervlakte van nog geen 100 km². Het is een charmant eiland, waar liefhebbers van mooie natuur en een romantische setting zich beslist thuis zullen voelen. Met rustige stranden, een helderblauwe zee, rotsachtige kusten, kleine dorpjes en een ontspannen manier van leven heeft dit eiland alle ingrediënten voor een kleinschalige vakantie naar Griekenland…

Het hoge noorden

Kioni, Ithaka

Itháki bestaat eigenlijk uit twee delen, die met elkaar verbonden zijn door een smalle landtong. Het noorden is hoger dan het zuiden. Hier vind je oude dorpen met traditionele huizen, vissersplaatsjes en mooie stranden. Stavrós is het grootste dorp met een authentiek karakter. Helemaal in het noorden vind je het hoog gelegen Exogí met een schitterend uitzicht over de zee. Bezoek vooral ook het vissersdorp Fríkes, waar je op één van de terrasjes kunt proeven van de vers gevangen vis. Kióni is nog zo’n romantisch vissersdorp, gelegen aan een prachtige baai.

Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.

Het hoofdstadje Vathi

vathy

In het zuiden vind je het hoofdstadje Vathi. Het ligt prachtig aan de diepe baai van Mólos. Op en rond het centrale plein van Vathi proef je het dagelijks leven van dit stadje. Breng een bezoek aan het Archeologisch en het Maritiem museum om een kijkje te nemen in het verre verleden en om te ontdekken hoe het leven van de eilandbewoners er in het verleden uitzag. En neem vervolgens plaats op één van de vele gezellige terrasjes van Vathi om het leven van de eilandbewonders nu te aanschouwen. Vanuit deze plaats vertrekt trouwens ook de boot naar Kefalonia, het buureiland dat zich perfect laat combineren voor een langere vakantie.

Vroegboekactie Ross Holidays

10 x leuk om te doen op Itháki:

– Beleef de gezelligheid van het hoofdstadje Vathy

– Bezoek het pittoreske havenplaatsje Kioni

– Wandel vanuit Vathy naar de Arethousabron

– Ervaar de stilte in de kloosters van Kathara en geniet van het mooie uitzicht

– Ga terug in de tijd in het oude dorp Anogi

– Geniet van een heerlijke lunch in het haventje van Frikes

– Laat je met de boot naar het paradijselijke strand van Gedaki brengen

– Bezoek het jaarlijkse wijnfeest in augustus in Perachori

– Wandel en geniet van het fraaie heuvellandschap

– Proef de relaxte sfeer op het kiezelstrandje Polis bij Stravros

Reisaanbod:

Wil je naar Ithaki op vakantie? Dan is Ross Holidays onze aanrader. Deze reisaanbieder brengt je exclusief naar de mooiste plekjes op Ithaki. Maar ook met Eliza was Here kun je nu naar mooie plekjes op Ithaki. Met Eilandhoppen op Maat kun je Ithaki bijvoorbeeld combineren met Kefalonia en Lefkas. Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.

lounger