Single vakanties

In je uppie naar Griekenland:

Single reizen en groepsreizen

Ball Watching - North West Crete - Sept 2007

In je uppie naar Griekenland reizen: soms omdat je moet, maar vaak ook omdat het hartstikke leuk is. Wie alleen reist, staat meer open voor nieuwe ontmoetingen. En je hoeft bovendien met niemand rekening te houden. Alsof dat geen vakantie is! Wij vertellen je hoe je ook in je eentje van je vakantie naar Griekenland een heerlijke tijd kunt maken.

Veel mogelijkheden

Goed nieuws: wie alleen met vakantie gaat, is niet alleen. Nederland kent 2,8 miljoen alleenstaanden, en neem maar van ons aan dat die net als jij op zoek zijn naar een gezellige vakantie. Naar Griekenland bijvoorbeeld. Geen slechte keuze, want door de gastvrijheid van de Grieken hoef je je tijdens je solo-trip zeker niet alleen te voelen. Als vrouw alleen ben je in Griekenland misschien wel veiliger dan in Nederland. En bovendien zijn er tijdens je single-vakantie in Griekenland vele mogelijkheden om in je eentje mensen te ontmoeten. Tijdens een mooie excursie bijvoorbeeld, of op één van je wandelingen door de natuur. En als je wilt kun je ook van tevoren kiezen voor een groepsreis naar Griekenland. Hieronder zetten we een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

Lekker in je eentje

Natuurlijk kun je via vrijwel alle reisorganisaties je vakantie naar Griekenland gewoon in je eentje boeken. Bij TUI bijvoorbeeld. Als jij het niet lastig vindt dat je bij het zwembad vooral stelletjes en gezinnetjes treft, kun je overal terecht. Terwijl de familie naast je zich de hele dag moet bekommeren om de buikgriep van hun lastige kleuter, kan jij je lekker op je boek concentreren. Mooi toch? Ben jij iemand die zich prima alleen kan vermaken, die ook kan genieten van de voordelen van alleen zijn, dan kan jij gewoon vrijuit boeken. Ross Holidays heeft speciale aanbiedingen voor alleen reizenden.

Zeilvakantie Griekenland

Groepsexcursies

Als je dit toch een beetje te alleen vindt, zijn er tijdens je vakantie in Griekenland vrijwel overal mogelijkheden om leuke groepsexcursies te boeken. Je reisleiding ter plaatse kan je hier alles over vertellen. Van een spannende jeepsafari door de binnenlanden van Lesbos of een schitterende dagwandeling op Thassos tot en met een dagtrip naar een nabij gelegen eiland, waar je met elkaar bij een kampvuurtje naar de sterren kijkt. Deze excursies worden vaak ook aangeboden door een lokale reisagent, check bij je aankomst de mogelijkheden.

Groepsreizen

Je kunt ook kiezen voor een echte groepsreis. Samen uit, samen thuis dus. Er zijn speciale georganiseerde groepsreizen voor singles, let daar op als je graag soortgenoten ontmoet tijdens je vakantie. Of als je niet alleen met zoenende stelletjes van die mooie zonsondergang wilt genieten. Kijk bijvoorbeeld eens bij SNP Reizen. Deze biedt prachtige groepsreizen naar Griekenland, wat dacht je van een vogelreis naar Lesbos of een vlinderreis in Noord-Griekenland? Het complete programma vind je hier. Op onze pagina over zeilen in Griekenland vind je meer over zeilvakanties. En ook TUI biedt singlevakanties aan, bijvoorbeeld een 15-daagse single-rondreis op het eiland Zakynthos.

Culinaire single reis ‘proef en beleef Griekenland’

Ook bij TUI kan je bijvoorbeeld terecht voor een 8-daagse culinaire groepsreis langs de mooiste plekjes op het Griekse vasteland. ‘Samen boodschappen doen op de lokale markt, tussen de Griekse vrouwen. Bakken vol olijven en tomaten roder dan rood. Proeven van lokale wijnen. Een gezellige barbecue aan het zwembad en een leerzame kookdemonstratie. Kali orexi, oftewel: eet smakelijk.’ – aldus de reisorganisatie. En je komt op de mooiste plekken: ‘de bijzondere Meteorakloosters, zwevend tussen hemel en aarde. Het antieke theater van Dodoni, karakteristieke bergdorpjes en de spectaculaire Vikoskloof. Meer weten? Check deze culinaire single reis…

Verder biedt TUI onder meer een 13-daagse singlereis ‘Idyllische Cycladen’. Bekijk het complete aanbod single reizen naar Griekenland…

Only adults…

Ook als je alleen reist, kan je terecht komen in een hotel vol gezinnen met kinderen. Wil je dit niet, kijk dan eens bij Corendon. Zij bieden speciale ‘Only adult’ vakanties aan. Niet speciaal voor alleenstaanden natuurlijk. Deze vakanties zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor stelletjes die zin hebben om eens zonder de kinderen op vakantie te gaan.

19/52 Single Apple