Griekenland 50+

Griekenland vijftig plus:
Genieten voor gevorderden…

Pesca

Vergeleken bij de geschiedenis van Griekenland is eigenlijk iedereen piepjong. Ook 50 plussers dus, de snelst groeiende groep vakantiegangers van Nederland. De kinderen de deur uit, het werk gedaan en alle tijd om te genieten. Er is goed nieuws: je bent nooit te oud voor een vakantie naar Griekenland. Speciaal voor de vijftig plussers zetten wij een aantal slimme tips op een rij.

Vroegboekactie Ross Holidays

Welke bestemming

Years ago when i was younger I kinda liked a girl i knew..!!!

Om te beginnen: geen enkele vijftig plusser is gelijk. De één loopt nog met veel plezier de vierdaagse, de ander staat liever met een bos bloemen bij de finish. Les één bij het kiezen van een passende vakantie is dus: ken je eigen grenzen. Ben je minder goed ter been, kies dan niet voor hotel dat je alleen met een stevige klim kunt bereiken. Ook bij de keuze van je bestemming kun je hiermee rekening houden. Ga je naar Lesbos, dan ligt Molivos weliswaar prachtig tegen een heuvel op gebouwd, maar is het vlakke Petra of Skala Kalloni misschien een veel betere verblijfplaats.

Siga, siga: het Griekse tempo

Onze volgende tip is: kijk goed naar de Grieken zelf. Want of ze nou jong of oud zijn, Grieken hebben geen haast. ‘Siga, siga,’ zeggen ze zelf. ‘Langzaam aan’ dus. Dat heeft te maken met de temperatuur, die zeker in de zomermaanden om een aangepast tempo vraagt. Met een siesta in de middaguren, En het is een levensstijl, die je in elk dorp en op elk terrasje tegenkomt: hier zitten de oude Grieken met een kop koffie, ze bespreken de politiek en ze doen een spelletje. Rustig aan dus – en daar kun je heel oud mee worden!

Solo of met elkaar

Waiting for the sunset

Je kunt er voor kiezen om met je evt. partner een vakantie te boeken bij één van de bekende reisorganisaties. Op onze vakantiepagina staan ze handig op een rij. Meestal word je ter plekke opgewacht door een vriendelijke hostess, die je tijdens de vakantie kunt bellen als er eens iets is. Je kunt ook kiezen voor een meer georganiseerde reis. Dit zijn vaak groepsreizen. Voordeel is dat je veel ziet, veel informatie krijgt en gemakkelijk nieuwe mensen leert kennen. Bovendien hoef je zelf nergens voor te zorgen. Handig toch? Nadeel van dit soort reizen is dat ze best vermoeiend kunnen zijn. De hele dag in een bus vol vakantiegangers, is dat wel vakantie? Waar je ook voor kiest, in Griekenland is voor elk wat wils.

Rondreizen

hardware

Met een rondreis door Griekenland, kom je ook als vijftig plusser op een eenvoudige manier op de allermooiste plekken. SNP Natuurreizen heeft een mooi programma, met o.a. een fotoreis in de Peloponnesos, eilandhoppen en wandelen op de Cycladen, en wandelreizen naar Karpathos, Kreta en de Pilion.

Houd je hoofd koel

Eigenlijk is dit een tip voor jong en oud: zorg dat je voldoende drinkt. Overal in Griekenland kun je flessen water kopen en ga je op pad, neem dan altijd voldoende drinkwater mee. Ouderen hebben minder snel dorst, en moeten hier dus extra goed op letten.

NOVASOL Vakantiehuizen in Griekenland

Meer vakanties

Wil je op vakantie naar Griekenland? Op onze vakantiepagina vind je een overzicht van alle Nederlandse vakantieaanbieders.