All inclusive

Voordelen en nadelen:

All inclusive vakantie naar Griekenland

pool vista

All inclusive vakanties naar Griekenland zijn in opkomst. Alles voor je geregeld, onbezorgd genieten en een vaste, voordelige prijs. Maar is dit wel de droomvakantie die je zoekt? We zetten alle voor- en nadelen voor je op een rij!

Wat is all inclusive?

Greek Food at Daosters

Steeds meer vakantiegangers kiezen voor het gemak van een all-inclusive resort. Je boekt in één keer je complete vakantie, inclusief vlucht, transfers, hotelovernachtingen, maaltijden, snacks en drankjes. Er zijn zwembaden en soms zelfs een privé strand. Vaak zijn ook activiteiten inbegrepen, zoals diverse watersporten en animatie voor de kinderen. En hoe groter het park, hoe meer extra’s. Van kinderopvang tot fietsverhuur – all inclusive!

Waar in Griekenland?

Arrivals area

Vakantie zonder zorgen dus. En dat is meteen ook het aantrekkelijke van zo’n all inclusive reis. In Griekenland vind je vooral veel mogelijkheden op Kreta, Rhodos, Corfu en Kos. Daar is het toerisme meer ontwikkeld en is alle ruimte voor deze eigentijdse vorm van vakantie vieren. Maar ook op de relatief rustige eilanden als bijvoorbeeld Lesbos kun je al kiezen voor all inclusive.

Waarom all inclusive?

On the Ouzo :P

Een all inclusive vakantie heeft vele voordelen. In de eerste plaats het gemak. Je boekt een reis en alles wordt verder voor je geregeld. De vlucht, het vervoer van en naar je hotel, je hotel, je maaltijden, je drankjes en je vermaak. En het is niet alleen voor je geregeld, het zit nog bij de prijs inbegrepen ook. Zo betaal je relatief minder voor je totale vakantie en word je niet verrast door onvoorziene kosten. Zorgeloos genieten dus – en nog goedkoper ook? Wie wil dat nou niet?

Waarom niet all inclusive?

Directions

Omdat een all inclusive vakantie beslist ook nadelen heeft. De eerste dag is alles nieuw en leuk, maar na een paar dagen hetzelfde buffet, wil je toch ook wel eens iets anders? Door het onbeperkte eten kom je vaak sneller aan dan je lief is. De accommodaties zijn grootschalig en daardoor onpersoonlijk. Ze liggen meestal op afstand van de gezellige plaatsjes, waardoor je minder makkelijk even het dorp ingaat. Je proeft zo minder van de echt Griekse sfeer en je ontmoet geen Grieken maar vooral heel veel Nederlanders.

Voor- en nadelen op een rij:

+ Eén prijs voor alles
+ Geen onvoorziene uitgaven
+ Relatief goedkoop
+ Alles geregeld
+ Zorgeloos genieten

– Elke dag hetzelfde buffet
– Risico teveel te eten
– Onpersoonlijk
– Vaak afgelegen
– Minder ‘echt Grieks’

Conclusie:

Of je kiest voor all inclusive of niet, hangt vooral af van jouw vakantiewensen. Ga je op vakantie voor de zon en de zee en kies je voor gemak? Dan is all inclusive echt iets voor jou. Wil je meer afwisseling, meer genieten van het Griekse leven en meer je eigen weg uitstippelen? Kies dan voor een andere vakantie. Die is misschien wel iets duurder, maar je bent ook dan baas over je eigen portemonnee.